Side Area Image

Na Kmetiji Košec smo leta 1983 z namenom pridelave lešnikov za slovensko podjetje Žito Gorenjka, travnik ob gozdu spremenili v nasad lesk. Danes pa se lahko pohvalimo s širokim krogom kupcev, ki cenijo kvaliteto slovenskih lešnikov.

Kontaktirajte nas

+386 (0)41 526 275
info@kmetijakosec.si
Image thumbnail

Trgovina

HOPPY GIN 700ml

29.50 

Ponosni smo, da vam lahko predstavimo prvi GIN Savinjske doline. Poimenovali smo ga HOPPY GIN, ker smo mu dodali nežno noto hmelja. Pri kreiranju našega gina, smo se oprli na zgodovino naše doline in na ponosno dediščino naših prednikov.

Na ravnico prelepe Savinjske doline, skozi katero se vije reka Savinja, je leta 1876 Josip Bilger, oskrbnik graščine Novo Celje, prinesel prve sadike hmelja, iz katerih je Janez Hausenbichler leta 1886 v Savinjski dolini zasnoval prvi nasad hmelja sorte savinjski golding.

Savinjski golding je še danes zaradi svoje kvalitete izredno cenjen. S tem se je proizvodnja hmelja za vedno ukoreninila v Savinjski dolini in dolini vtisnila neizbrisen pečat. Hoppy gin je poklon našim prednikom, ljudem vizionarjem, ki jih na svoji ustvarjalni poti nič ni ustavilo. Je poklon savinjskemu hmelju in hmeljarjem, ki ga z ljubeznijo pridelujejo. Je poroka hmelja in gina, je preplet življenja.

 Hoppy dry gin je z ljubeznijo izdelan iz izjemno kakovostnega destilata, v katerem smo združili okus brina in hmelja.

Kategorija: