Side Area Image

Na Kmetiji Košec smo leta 1983 z namenom pridelave lešnikov za slovensko podjetje Žito Gorenjka, travnik ob gozdu spremenili v nasad lesk. Danes pa se lahko pohvalimo s širokim krogom kupcev, ki cenijo kvaliteto slovenskih lešnikov.

Kontaktirajte nas

+386 (0)41 526 275
info@kmetijakosec.si

Jabolčni sok

DomovJabolčni sok

Ko žeja utruja in vročina ubija, najbolj na svetu svež jabolčni sok prija! Ravno prav sladek jabolčni sok Domačije Grčin s svojo hudomušno linijo izdelkov vsako leto privablja več slovenskih kupcev. V slovenski zgodovini so jabolka tudi sicer igrala pomembno vlogo: kot del ozimnice so pridna kmečka usta sladkala tudi v zimskem času. Prostrani sadovnjaki so bili zaslužni tudi za dodaten zaslužek, saj so iznajdljivi kmeti iz zrelih plodov stiskali jabolčni sok in ga prodajali na sejmih. Vsaka steklenica jabolčnika v naši ponudbi vsebuje le izbrana in polnovredna jabolka. Z nežnim postopkom stiskanja, jabolčni sok ohranja svoj kiselkast okus, ki ga začutimo z vsakim požirkom. 100 % naraven sok nima dodanih nikakršnih aditivov, sladkorjev, ojačevalcev okusa ali citronske kisline. Pridelovalci se še vedno ravnajo po tradicionalnih metodah stiskanja. Pred stiskanjem je vsak plod skrbno pregledan, obrezan in opran. Vsaka steklenica vsebuje slaba 2 kilograma jabolk. Za še več svežine in kapljico inovativnosti se svetlo rumeni tekočini dodajajo raznoliki pustolovski dodatki, kot je aronija. Jabolka krepijo žilni sistem in pospešujejo presnovne procese. Kot učinkovit diuretik dobro odvajajo vodo in skrbijo za normalno vsebnost holesterola v krvi. Jabolčni sok sestavlja tudi žar omake, saj tako na naraven način dodajamo zadostno količino sladkorja, ki je potrebna za karamelizacijo.

Prikaz vseh 3 rezultatov

Pogosta vprašanja in odgovori

Preberi več

Katere okuse jabolčnega soka ponujate?

Jabolčni sok Domačije Grčin v naši spletni trgovini najdete v treh variacijah, in sicer z okusom pekočega ingverja, motni jabolčni sok (Mama jabolčnik), ki je brez dodanih aditivov in čist jabolčni sok (Očka jabolčnik). V prihodnosti lahko pričakujete tudi nove izdelke oz. okuse, kot je aronija. Vsi izdelki ustrezajo visokim standardom kakovosti, stalno izvajamo tudi teste za preverjanje kakovosti. Preverite tudi ostalo ponudbo izdelkov, kot je bučno olje in lešnikovi namazi.

Kako se jabolčni sok pridobiva?

Najprej se izbere primerno vrsto jabolk, ki mora imeti zadostno količino sladkorja, vode in kisline. Nato plodove dobro operemo in po potrebi obrežemo neuporabne dele sadu. Jabolka nato premaknemo v električni mlin, kjer se jih na drobno zmelje. Gosto zmes prestavimo v stiskalnico in jih tlačimo tako dolgo, da iz njih iztisnemo ves sok in ostane samo lupina. Sok se pretoči v večjo posodo in pasterizira, saj se na ta način iz tekočine izloči mikroorganizme in ostale snovi, ki bi lahko vplivale na samo kakovost končnega soka. Nato sledi stekleničenje in etiketiranje.

Kakšna je razlika med jabolčnikom in jabolčnim sokom?

Jabolčnik je svež jabolčni sok, ki po stiskanju ni bil filtriran in vsebuje grobe delce jabolčne kaše. Jabolka se pretlači do jabolčne kaše. Jabolčnik je bolj pokvarljiv in svež ostane samo dva tedna. Jabolčni sok ne vsebuje grobih delcev, tekočina je bistra, brez plavajočih delcev. Jabolčni sok je fino filtriran in bister ter pasteriziran zato, da se odstranijo vsi mikroorganizmi in bakterije. Jabolčnik naj ni imel, podobno kot jabolčni sok, kar nekaj pozitivnih lastnosti, saj naj bi pomagal pri čiščenju zamašenega nosu, pri zdravljenju vnetega grla, odpravljanju prhljaja in zniževanju škodljivega holesterola v krvi. Dve žlici jabolčnika lahko dodate šamponu ali maski za lase ter tako odstranite maščobo in prhljaj z lasišča.