Side Area Image

Na Kmetiji Košec smo leta 1983 z namenom pridelave lešnikov za slovensko podjetje Žito Gorenjka, travnik ob gozdu spremenili v nasad lesk. Danes pa se lahko pohvalimo s širokim krogom kupcev, ki cenijo kvaliteto slovenskih lešnikov.

Kontaktirajte nas

+386 (0)41 526 275
info@kmetijakosec.si

Lešnikov namaz

DomovLešnikov namaz

Poskusite 100 % slovenski lešnikov namaz, ki ni le bolj zdrav, temveč vsebuje vse, kar potrebujete za kakovosten in hranljiv zajtrk. Privoščite svojim otrokom le najboljše in jih posladkajte s palačinkami s sladko kremo, ki jo sestavljajo hrustljavo zapečeni lešniki slovenskega porekla. Prav tako je lešnikov namaz primeren za dodajanje v mlečne napitke ali kot sladek dodatek skuti oz. jogurtu. Izdelek ne vsebuje zdravju škodljivih trans maščob, pridobljenih z umetnim postopkom strjevanja oz. med procesom hidrogeniranja. Tako pridobljene spojine imajo namreč izredno osiromašeno energijsko vrednost, glede na nekatere raziskave pa naj bi uživanje teh maščob pripomoglo k razvoju raka, ateroskleroze in ostalih obolenj. Na žalost je uporaba trans maščob v prehrambni industriji kljub zaostrenim regulativam še vedno zelo razširjena, zato je izdelke, narejene iz kakovostnih sestavin, težko najti. Namaz iz lešnikov v naši ponudbi je dobro mazav in se dobro ujame tudi s sadnimi okusi. Skrbimo za okolje, zato so vse naše embalaže vračljive. Radi pečete in se brez slabe vesti predajate  sladkostim? Lešnikov namaz je izredno aromatičen, vsestransko uporaben in narejen samo iz najbolj kakovostnih lešnikov. Naj vas pri izbiri sladkega prigrizka ne omejujejo kalorije, saj namazi v naši ponudbi vsebujejo samo zdrave in nenasičene maščobe.

Prikaz rezultata

Pogosta vprašanja in odgovori

Preberi več

Zakaj je lešnikov namaz boljši od ostalih alternativ?

V prvi vrsti je namaz iz lešnikov visoki vsebnosti lešnikov navkljub presenetljivo dobro mazav in hranilen. Prva tako v primerjavi z drugimi sladkimi namazi vsebuje manj sladkorja in je brez trans maščob. Dobro se prepleta in ujame z različnimi okusi: tako sadnimi kot tudi slanimi. Lešniki že sami po sebi vsebujejo ogromno antioksidantov in vitaminov, kot je B12, zato jih je priporočljivo v svojo prehrano dodajati vsaj enkrat tedensko. Pekarski mojstri z dodajanjem lešnikovega namaza slaščicam dosežejo še bolj izraženo globino zemeljskih okusov in tako pričarajo sanjske gurmanske jedi. Kot rečeno, je lešnikov namaz iz naše ponudbe manj sladek, bolj hrustljav in bogat, zato ga lahko brez slabe vesti ponudimo tudi otrokom.

Katere so glavne prednosti lešnikov iz vaše ponudbe?

Vsak lešnik, ki ga dodajamo našim produktom, je skrbno pregledan in ocenjen: preveri se debelina oreška, sredica, suhost zunanje povrhnjice … V lešnikov namaz dodajamo tudi del praženih lešnikov, ki ustvarjajo aromatično aromo in poudarijo globinsko večplastnost okusa. Lešniki so pridelani brez umetnih pesticidov in ostalih kmetijskih strupov, zato lahko našim izdelkom popolnoma zaupate. Prednost lešnikovega namaza je tako tudi slovensko poreklo izdelkov in popolna predanost kakovosti.

H katerim jedem lahko ponudim namaz iz lešnikov?

Glede na to, da je namaz izredno nežnega okusa, ga lahko dodajate vsem vrstam jedi. Iz dolgočasnih jedi, kot je panakota iz smetane, privabi kompleksnejše okuse. Lahko ga dodajamo mlečnim napitkom, otroškim kašicam, sladicam, poticam … Postrezite ga skupaj s sladoledom ali ga dodajte v mafine. Ni važno, kako ga boste zaužili, lešnikov namaz je kakovosten, hrustljav in obstojen. Po odprtju ga hranite v hladnem prostoru, stran od neposrednega sonca.