Side Area Image

Na Kmetiji Košec smo leta 1983 z namenom pridelave lešnikov za slovensko podjetje Žito Gorenjka, travnik ob gozdu spremenili v nasad lesk. Danes pa se lahko pohvalimo s širokim krogom kupcev, ki cenijo kvaliteto slovenskih lešnikov.

Kontaktirajte nas

+386 (0)41 526 275
info@kmetijakosec.si

Mesnine

DomovMesnine

Naša kmetija se ukvarja s prašičerejo ter predelavo mesa. Pohvalimo se lahko, da so naši prašiči rojeni, rejeni in predelani v Sloveniji, kar je žal že prava posebnost v naši deželi. Imamo v celoti svoje pleme, tako svinje kot tudi merjasca. Uporabljamo linije, iz katerih nastanejo križanci 1254, ki so mesnate pasme. Pujski imajo daljše trupe, manjši delež maščob, ter močnejše sprednje noge, kar je seveda zaželjeno pri predelavi. Izdelujemo suhomesnate izdelke kot so salame, vratovine, slanine in vedno nam je izziv poskusiti še kaj novega. V času kolin ponujamo tudi pečenice, dimljene klobase in ocvirke. Vso meso predelujemo doma, za kar smo opremili prostor za predelavo z hladilnico in zorilnico, ki nam omogoča zorenje mesa v kontroliranem okolju. Poleg tega smo kupili tudi dimno komoro, ki nam omogoča sušenje izdelkov pred dimljenjem, dimljenj, ter počasno peko, s čimer lahko izdelamo tudi hamburško slanino.

Prikaz vseh 5 rezultatov