Na Kmetiji Košec smo leta 1983 z namenom pridelave lešnikov za slovensko podjetje Žito Gorenjka, travnik ob gozdu spremenili v nasad lesk. Danes pa se lahko pohvalimo s širokim krogom kupcev, ki cenijo kvaliteto slovenskih lešnikov.
Naša kmetija se ukvarja s prašičerejo ter predelavo mesa. Pohvalimo se lahko, da so naši prašiči rojeni, rejeni in predelani v Sloveniji, kar je žal že prava posebnost v naši deželi. Imamo v celoti svoje pleme, tako svinje kot tudi merjasca. Uporabljamo linije, iz katerih nastanejo križanci 1254, ki so mesnate pasme. Pujski imajo daljše trupe, manjši delež maščob, ter močnejše sprednje noge, kar je seveda zaželjeno pri predelavi. Izdelujemo suhomesnate izdelke kot so salame, vratovine, slanine in vedno nam je izziv poskusiti še kaj novega. V času kolin ponujamo tudi pečenice, dimljene klobase in ocvirke. Vso meso predelujemo doma, za kar smo opremili prostor za predelavo z hladilnico in zorilnico, ki nam omogoča zorenje mesa v kontroliranem okolju. Poleg tega smo kupili tudi dimno komoro, ki nam omogoča sušenje izdelkov pred dimljenjem, dimljenj, ter počasno peko, s čimer lahko izdelamo tudi hamburško slanino.
Showing all 5 results
Izberite možnosti
Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
Obvezni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani, med katere spada tudi anonimno beleženje obiska - skladno s 157. členom ZEK-om1. Če se z njimi ne strinjate prosimo, da zapustite spletno stran.
Obvezni piškotki
Obvezni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani, med katere spada tudi anonimno beleženje obiska - skladno s 157. členom ZEK-om1. Če se z njimi ne strinjate prosimo, da zapustite spletno stran.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Uporabljeni piškotki
Obvestilo o tem katere piškotke uporablja ta spletna stran si lahko ogledate na strani piškotki.