Side Area Image

Na Kmetiji Košec smo leta 1983 z namenom pridelave lešnikov za slovensko podjetje Žito Gorenjka, travnik ob gozdu spremenili v nasad lesk. Danes pa se lahko pohvalimo s širokim krogom kupcev, ki cenijo kvaliteto slovenskih lešnikov.

Kontaktirajte nas

+386 (0)41 526 275
info@kmetijakosec.si
Image thumbnail

Trgovina

PEČENE BUČNICE – soljene 200g

4.00 

Bučnice  niso le slasten prigrizek, temveč njihovo redno uživanje prinaša tudi veliko hranljivih snovi, ki so potrebne našemu organizmu. Bučnice imajo visoko vsebnost beljakovin in nenasičenih maščobnih kislin. Poleg tega vsebujejo aminokislino trptofan, ki se v možganih pretvori v hranilo.

Med vsemi oljnimi rastlinami ima buča daleč največ cinka, magnezija in železa. Če dnevno pogrizete pol pesti golice, preskrbite za približno 28 % dnevnih potreb po železu, 52 % po manganu, 46 % po magneziju, 17 % po proteinih in 17 % po cinku. V semenih buče golice so tudi fitosteroli. To so spojine, ki so strukturno podobne holesterolu. Če jih med prehranjevanjem redno uporabljamo, zmanjšujejo raven holesterola, obenem izboljšujejo imunski sistem in preprečujejo pojav raka.

Kategoriji: ,